Fagmessen for Havecentre i Odense

Bykompostspanden

Du kan møde os på Fagmessen for Havecentre i Odense d. 9. – 10. JANUAR 2019

Madaffald fra dit køkken bliver til bokashi-kompost. Hør hvordan.

Vi fortæller om noget helt nyt indenfor kompostering på det danske marked: lav kompost af dit madaffald på 5-6 uger.

Det er både miljø- og klimavenligt, fordi det foregår i en lukket spand. Næsten ingen udslip af CO2, ingen metan, ingen brug af poser. Du kan kompostere alt på meget kort tid og med størst indhold af næringsstoffer plus et astronomisk antal af gode mikroorganismer.

Bokashi den nye kompost

Bokashi er fermenteret organisk materiale. Du kan f.eks. lave bokashi af alt dit madaffald. Det være kød, grøntsager, æg, frugter, brød, tilberedt mad omm.

Når du laver bokashi, laver du er forsuring/syrning af organisk materiale. pH falder til under 4. Under selve processen nedbrydes madaffaldet delvist. Men de gode næringsstoffer bevares

Efter 14 dage kan du grave din færdige bokashi i jorden. Her vil den tilpasse sig jordens egen pH og være kompost som du kan plante i efter 2-3 uger.

Vil du så i jorden, så kan du straks gå i gang med at så, efter at du har gravet bokashi i jorden. Det vil tage noget tid før frøet spirer og de fine rødder når frem til din bokashi. På det tidspunkt har bokashi’ens pH ændret sig svarende til den jord, som den graves ned i.

Ved siden af bokashi så producerer Bykompostspanden bokashi-væske. Derfor er der drænkammer med tappehane i bunden af spanden. Her kan du hver 3. til 5. dag tappe væske fra. Denne væske er meget sur og skal fortyndes med vand 1:100 eller 1:200. Prøv dig frem. Det er en flydende gødning som kan bruges til dine planter både ude og inde.

Bokashijuice

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.