Lav bokashi af blade

Bladbokashi

Bladbokashi

Jeg indsamler store dele af havens blade for at lave blad-bokashi – et godt jordforbedrings-supplement til haven udover den bokashi jeg laver af mit madaffald.

Det er egentlig meget enkelt. Man skal bruge – foruden blade – sorte plastiksække, kompostgær  eller have- og jordaktivator og evt. noget meget fint stenmel.

Blade har jeg nok af på grund af de mange løvtræer og buske i haven. Har du ingen blade så spørg om du må få nedfaldne blade fra f.eks. din boligforening eller naboen. Mange kører deres nedfaldsblade fra haven eller fra parkanlæg på genbrugsstationen og det er et stort spild. Så hellere lave en næringsrig bokashi-jord af bladene.

Jeg putter bladene i en sort plastiksæk og blander dem med kompostgær. Jeg kunne også have sprayet dem med EMIKO Jord- og haveaktivator. Både kompostgæren og den flydende jord- og haveaktivator indeholder de Effektive Mikroorganismer.

Stenmel

Stenmel (Urgesteinsmehl) som er fintformalet – nærmest som pulver – og som egner sig til jordforbedring sammen med de Effektive Mikroorganismer.

Jeg har valgt at tilsætte fint stenmel. Det kan mikroorganismerne godt lide fordi det giver dem en større flade til at øge deres antal på. Bladene bliver til bokashi svarende til når man laver bokashi af sit madaffald.

Til sidst  slår jeg en knude på sækken for at sikre at bladene opbevares luftæt. Selve fermenteringen kan begynde.

Nu er det bare om at vente til foråret og så er  blad-bokashi’en klar.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.