Madaffald skal i Bykompostspanden

Af 11. januar 2017Bokashi
madaffald skal i bykompostspanden

Det er superfedt at opleve at næsten al mad kan fermenteres og omsættes i. Det er gæringen som gør, at du også kan kompostere citrusfrugter og  bananer uden problemer.

Det er klart en fordel at findele dit madaffald. Så går omsætningen hurtigere, fordi mikroorganismerne langt nemmere kan tilgå madresterne når de er findelte.

Maden presses godt sammen. Stemplet er med til at fjerne større luftlommer. Mikroorganismerne arbejder bedst, hvor der er så lidt ilt som overhovedet muligt.

Har du madaffald som har været tilberedt så lad det afkøle inden du kommer det i kompostspanden. Mikroorganismerne er ikke så vilde med temperaturer højere end 38 grader.

Alle de næringsstoffer som er i madaffaldet bibeholdes når det gærer i spanden og under gæringen vil de mikroorganismer som tilsættes gennem kompostgæren mangedobles til et astronomisk antal. Når de kommer i jorden vil de være med til at skabe en sundere og mere næringsrig jord for dine planter.

Bokashi
Næste indlæg

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.